Nedelja, Oktobar 24, 2010

LJUBAV

 

Kad cak i dvoje najintimnijih ljudskih bica shvate da medju njima ostaje beskonacna distanca, mogu stvoriti divan zivot jedno uz drugo, uspiju li voljeti tu medjusobnu udaljenost koja omogucuje oboma da vide drugog u cjelini. Dobar je brak onaj u kojem svaki imenuje drugoga cuvarem svoje samoce.
Gete

 

Ono sto je najljepse na iskrenoj i dubokoj ljubavi na kojoj je sve lijepo, to je da u odnosu prema onome koga volimo nijedna nasa mana ne dolazi do izraza.

 

Andrić

 

 

Najvise se vole oni ljudi koji imaju iste vrline, a najvise se mrze oni koji imaju iste mane.
Dučić

 

 

"Telo ne moze voleti ni mrzeti, ne moze se telo zaljubiti u telo.Sposobnost za ljubav pripada dusi. A kada se telo zaljubi u telo onda je to zelja,pozuda. A kada se dusa zaljubi u dusu, onda je to ljubav a u ljubavi u zivot."

 

Ljubav je uvek STRPLJIVA I LJUBAZNA. NIKADA nije ljubomorna. Ljubav nikada nije razmetljiva ili uobrazena. Nikada nije neprijatna ili sebicna. NE PRIMA uvrede i nije uvrediljiva. Ljubav ne uziva u gresima drugih ali uziva u istini. Uvek je spremna da oprosti,da veruje,da se nada i da ...podnese...sta god naidje...Ljubav... je kao vetar, ne mozes da je vidis ali mozes da je osetis... 

 SVE JE LJUBAV 


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me